Angst kan vise sig på flere måder

Er angst styrende i dit barns liv ?

Angst kan virkelig vise sig på mange forskellige måder og selvom vi udemærket ved, at angst er helt naturligt, så er der nogen børn og unge som er særligt styret af den. Det er præcis når angsten bestemmer, at jeg møder børnene i klinikken.

Rigtig mange børn og unge lider af seperationsangst, hvilket betyder at det næsten er umuligt for dem at være væk fra mor og far. Men der er også mange som har dødsangst, altså angst for at de selv skal dø eller at der skal se mor eller far noget.

Det fylder rigtig meget i børnenes og de unges liv, hvis de har angst, men forskning viser at børnehypnose er både en skånsom og effektiv hjælp til disse børn.

Alt for mange børn og unge går glip af livsgivende oplevelser fordi angsten styrer dem. Så hvis dit barn er meget frygtsomt eller angst, så er børnehypnose en rigtig god hjælp.

Børnehypnose er løsningen, hvis dit barn er udfordret med bl.a.:

  • Seperationsangst
  • Generaliseret angst
  • Panikangst
  • Social angst
  • Fobier
  • mm.

Seperationsangst: “Jeg er bange for at du ikke kommer tilbage”, “Jeg er bange for at der sker dig noget”, “Jeg tror der sker mig noget, hvis ikke du er her”.

Generaliseret angst: “Hvad nu hvis….”, “Åhhh nej….”

Socialangst: “Vil de andre grine af mig..”, “Hvad tænker de om mig..”,”Kommer jeg til at gøre noget pinligt..”

Uanset hvilken type angst dit barn lider af, så kan dit barn hjælpes

Når et barn får et angstanfald eller bliver ekstra trigget, så kan omgivelserne godt undre sig over, hvorfor barnet oplever situationen som faretruende. Men bag angsten ligger der en masse strategier og overbevisninger, som får barnet til at reagere og tænke på en bestemt måde.

Børnehypnoseterapi arbejder med de bagvedliggende strategier og overbevisninger. I hypnosetilstanden er der nemlig særlige områder i hjernen, som bl.a. følelsesregulering og hukommelse, der er aktiverede, hvilket også forklarer, at vi meget hurtig ser effekt af en børnehypnotisk behandling.

Seperationsangsten var skyld i, at Magnus ikke kunne komme i skole

Læs Magnus’ historie her

Magnus havde også svært ved at blive afleveret i børnehaven, men det gik nogenlunde. Da han startede i skole blev det langt mere svært. Selvom han fortalte om at han var bange for at være væk fra os blev vores forklaring, at han lige skulle vænne sig til det.

I starten af 2. klasse gik det så galt og Magnus fik flere angstanfald, hvor han græd, hyperventilerede, fortalte at det trykkede i halsen osv.
Magnus ville ikke i skole og ville være hos os hele tiden.

I flere måneder kom han ikke i skole og vi havde svært ved at forlade huset. Han var panisk for at være væk fra os. Men så fik vi Vicki anbefalet og endelig fik vi den hjælp, vi så desperat havde brug for.

Vi troede, at overgangen fra børnehave til skolen havde startet angsten, men vi blev meget klogere. Da Magnus fik hjælp til sin seperationsangst var det slet ikke et problem at tage i skole.

I dag har Magnus ingen problemer med at tage i skole, får ikke anfald eller er heller ikke angst for at være væk fra os.

Når angsten ikke længere styrer

Når børn kæmper med angst har de ofte et meget fokus på hvordan de har det og hvordan de undgår de situationer som skaber angsten. Det giver jo super god mening, men det skaber mange begrænsninger og ofte mange uhensigtsmæssige strategier og overbevisninger. Overbevisningerne bliver mange gange nogle leveregler som barnet eller den unge lever sit liv ud fra

Mange børn og unge fortæller om, at de ikke tror de kan undvære mor, at de ikke kan være i store menneskemængder, at de hele tiden er opmærksom på, hvad der sker rundt om dem.

Men når angsten ikke længere styrer barnets liv kan barnet igen mærke:

  • indre ro
  • mærke selvkontrollen
  • fornyet energi
  • livsmod
  • osv.

Hvad består behandlingen af

Det første som skal ske er, at du booker en gratis telefonisk forsamtale. Her tager vi udgangspunkt i netop dit barns udfordring og i fællesskab finder vi ud af, hvordan forløbet kan hjælpe dit barn og om du ønsker, terapien skal være online eller i klinikken. Ved 1. session oplever både dit barn og du, hvordan hypnosen er en fantastisk måde at arbejde på og der er fokus på tillid, tryghed og forandring. Gennem forløbet vil der også være små øvelser, som forstærker alt det, som der arbejdes med i terapien.

Hvad kræver forløbet af dig
Forløbet kræver ganske enkelt, at du har lyst til støtte op om den forandring, som kommer til at sker hos dit barn. At du også hjælper dit barn til at øve de små øvelser mellem sessionerne. Gennem dit barns forløb vil vi også have telefonisk kontakt, således at vi sikrer den bedst mulige behandling.

Hvad kommer mit barn til at opleve
Børn og teenagers evne til at bruge fantasien og forestillingsevnen er umiddelbar, og defor er hypnose som terapiform helt oplagt. Dit barn vil opleve, at h*n er i centrum og hvor vi, alt efter alder, veksler mellem skrive/tegne, ny viden til afslapning og hypnoseterapi. Dit barn vil også lære forskellige metoder til at få ro på kroppen og bekymringer.

Derfor er børnehypnose så effektiv!

Hypnose er en helt naturlig tilstand, som vi blandt andet kender fra dagdrømmeri eller meditation.

I hypnosetilstanden er der særlige områder i hjernen, som bl.a. følelsesregulering og hukommelse, der er aktiverede, hvilket også forklarer, at vi meget hurtig ser effekt af en børnehypnotisk behandling.

Børnehypnose er karakteriseret ved, at barnet er fokuseret – typisk mod indre oplevelser, mens opmærksomheden mod omgivelserne er nedsat.

Når børn leger, vender de opmærksomheden indad mod deres fantasi og glemmer ofte både tid og sted. Du har måske oplevet, at det kan være svært overhovedet at komme i kontakt med dit barn, når det er fordybet i legen. Som om det næsten skal “vækkes”.
Leg kan derfor sammenlignes med hypnose, og de fleste børn oplever det som både helt naturligt og rart at bruge deres fantasi til at skabe forandringer.

Ekstra bonus

  • Indre ro
  • Selvregulering
  • Mere mod til at prøve nye ting
  • Mere livsglæde
  • Bedre til at koncentrere sig

Ofte stillede spørgsmål

Kan mit barn på 5 år få børnehypnose?
Ja, det barn på 5 kan sagtens kunne modtage børnehypnose

Hvis mit barn er uroligt, virker det så?
Ja, Jeg har stor erfaring med børn som er urolige eller har ADHD. Barnet kan sagtens tegne eller lege, mens jeg under hypnosens historiefortælling giver deres nervesystem ro og tryghed til at slappe af og tage imod ønskede forandringer.

Mit barn er 17 år, er han/hun for gammel?
Nej, dit barn på 17 år er bestemt ikke for gammel. Uanset om det er selvværdsproblematikker, angst eller bange for eksamen.

Det siger mine klienter

Den bedste gave vi har givet Magnus og den bedte gave vi har givet vores familie.
Vores dreng tager glad i skole og vores familie har fået overskuddet tilbage.

Alex Rasmussen, far til Magnus 8 år

Astrid har altid været særligt sensitiv, men efter sessionerne hos Vicki kan Astrid mere og mere for hver dag, der går. Hun kan overskue langt mere og tager glad i skole og kommer glad hjem igen. Hendes sensitivitet har forandret sig og det hele har forandret vores hverdag i en positiv retning – TAK.

Mette Simonsen, mor til Astrid 10 år

Allerede efter første behandling vidste vi, at Vicki var den helt rigtige til at hjælpe os. Andreas sover bedre og han overtænker ikke situationerne som tidligere. Nu afleverer vi ham i skolen uden, at han har ondt i maven og er ked af det – det er helt fantastisk

Henriette Madsen, mor til Andreas 7 år

Andrea turde ikke sove alene på sit værelse og trude slet ikke sove hos veninderne eller blive passet ude. Efter 4 sessioner hos Vicki sover Andrea på sit eget værelse og hun overnattet hos to veninder. Hun tror meget mere på sig selv. Vi er så glade for at det hun kan nu.

Lisa Andersen, mor til Andrea 9 år
Ludvig havde meget svært ved at falde i søvn om aftenen. Vi brugte ca. 2 timer på at få ro. Han lå urolig og ville helt op igen. Nu har vi fået en dreng, som falder hurtigt i søvn, sover vildt godt og længe. Han siger selv, at han bedre kan koncentere sig i skolen. Vores familie har virkelig fået nye dejlige aftener og en glad dreng.
Jesper Holm, far til Ludvig 10 år

Silje har været rigtig glad for at komme hos Vicki. Silje var meget ked af at være væk fra mig. Det var svært at lege hos andre og skoledagen være hård at komme igennem. Silje har fået meget mere selvværd. Nu kan jeg aflevere hende i skolen uden gråd og hun leger hos kammeraterne – takker mange gange for hjælpen og det bedste anbefalinger herfra.

Trine Eskildsen, mor til Silje 6 år
Vi kan klart anbefale Vicki. Hun er super dygtig til at arbejde med børn og hun har også vejledt mig. Merle var en meget forsigtig pige, som hang på mig, så meget hun kunne. I dag sover hun alene på værelset, hun kan selv gå til og fra hjem skole, tage hjem til kassekammeraterne. Merle tror på sig selv.
Marlene Graversen, mor til Merle 8 år

Vi var hos Vicki 4 gange. Jeg er taknemmelig for den forandring vi har oplevet. Valdemar skulle sove hos os og vi brugte lang tid på at få ham til at sove. Han havde meget uro og havde mange tanker og bekymringer. Han sover nu på sit værelse og flader helt roligt i søvn. Det er bare så dejligt for os alle sammen.

Mikkel Asbæk Mortensen, far til Valdemar 9

YES! nu kan Malte tage på skolelejr. Malte har aldrig sovet os andre eller været på lejr med skolen. Men nu kan han – Tak

Rikke Svendstrup, mor til Malte 12 år

Jeg er bare lige nødt til at sende dig en lille opdatering på Mathias!

Han (og vi) havde jo et håb og en tro på, at han kunne sove ude hos hans kammerat Valdemar i lørdags –  og han gjorde det!!! Han blev stolt hentet hjem i går, søndag, og var næsten ikke til at skyde igennem, det var SÅ dejligt!!

Tusind tak for din hjælp – vi skal nok sende de gode anbefalinger videre!!

Elin Mouritsen, mor til Mathias 10 år